Γέμισμα σε Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της διακόσμησης και της άνεσης του κάθε χώρου. Το στοιχείο που καθρεφτίζει την αισθητική του στο εσωτερικό ή εξωτερικό του περιβάλλον. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να κατασκευάσουμε και να γεμίσουμε ένα μαξιλάρι. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές από αυτές και ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον.


Komforel

Το komforel είναι ένα υψηλής τεχνολογίας υλικό κατάλληλο για γέμιση σε μαξιλάρια φτιαγμένο από ομοιόμορφες σφαίρες σιλικονούχας πολυεστερικής ίνας. Ένα προϊόν το οποίο δίνει στα μαξιλάρια ελαστικότητα και γρήγορη επαναφορά, είναι απόλυτα υγιεινό, άοσμο και υποαλλεργικό. Επίσης είναι εύκολο στην συντήρησή του εφ’ όσον μπορεί να πλυθεί σε θερμοκρασίες έως και 60°C. Παρατηρείται μεγάλη εφαρμογή σε πλάτη για καναπέδες καθώς και για διακοσμητικά.


Πουπουλο

Από τα πιο δημοφιλή μαξιλάρια είναι τα πουπουλένια. Το πούπουλο προέρχεται από τα πτηνά (όπως η χήνα και η πάπια) και βρίσκεται σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους όπως το στήθος, παρέχοντάς τους αξεπέραστη ζεστασιά. Τα πούπουλα έχουν τρισδιάστατη κατασκευή και έχουν την ικανότητα να παγιδεύουν τον ζεστό αέρα, κάτι που τα κάνει ιδανικά ως γέμισμα. Τα πούπουλα είναι εξαιρετικά μαλακά, χωρίς όμως να προσφέρουν πολλή στήριξη κάτι που δεν τα κάνει δημοφιλή για ύπνο. Είναι όμως ανθεκτικά, προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας και είναι από τα ακριβότερα μεταξύ των διαφόρων ειδών. Το πουπουλένιο μαξιλάρι πρέπει να έχει εξωτερικά ένα πολύ καλό ύφασμα, με πυκνή ύφανση, ώστε να μη φεύγει το πούπουλο από μέσα. Σε συνδυασμό με το πούπουλο, πολλά περιέχουν και φτερά. Τα φτερά αποτελούν το κύριο κάλυμμα των πτηνών, βρίσκονται στις εξωτερικές στιβάδες τους και είναι πιο σκληρά από τα πούπουλα και πιο δυνατά. Τα φτερά σε ένα πουπουλένιο μαξιλάρι προσφέρουν ως αποτέλεσμα έξτρα στήριξη και φυσικά… μια χαμηλότερη τιμή! Όσο περισσότερο πούπουλο περιέχει ένα μαξιλάρι, τόσο ακριβότερο είναι. Και βέβαια τόσο πιο μαλακό είναι, ώστε να είναι εύπλαστο και να το προσαρμόζετε όπως θέλετε.


Latex

Στις δημοφιλείς κατηγορίες μαξιλαριών, αυτά που συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των χρηστών τους είναι τα latex. Το latex αποτελεί φυσικό προϊόν, είναι μαλακό και παρέχει πολύ καλή στήριξη. Το latex δε χάνει το σχήμα του, επανέρχεται εύκολα και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή του, γιατί έχει στάνταρ σχήμα και ύψος, και σε περίπτωση που δε σας κάνει, δεν μπορείτε να το προσαρμόσετε.


Βαμβάκι

Η πιο διαδεδομένη φυτική ίνα στον κόσμο για μαξιλάρια, προέρχεται από το περικάρπιο του φυτού 'Gossypium Herbaceum' που καλλιεργείται σε Αίγυπτο, Σουδάν, Περού και σε μερικά τροπικά νησιά (Sea Island), σε Καλιφόρνια και Κίνα. Ποια είναι τα θετικά στα βαμβακερά μαξιλάρια? Είναι εξαιρετικά υγροσκοπικό και συνεπώς απορροφά τον ιδρώτα. Είναι πολύ ανθεκτικό, δροσερό, προσαρμόζεται πολύ καλά στο σώμα. Εφόσον η ανθεκτικότητα αυξάνεται όταν είναι βρεμένο, είναι η πιο εύκολη στο πλύσιμο ίνα, ακόμα και σε μεγάλες θερμοκρασίες και με αλκαλικά απορρυπαντικά. Τα βαμβακερά είναι και τα πιο δημοφιλή στο κλάδο μας, καθώς απευθύνονται και σε άτομα με αλλεργίες.


Αφρολέξ

Είναι κυρίως γνωστό για την υποστήριξη του σώματος, στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μας, στους καναπέδες, στα στρώματα, στα έπιπλα, στο αυτοκίνητο. Οι εφαρμογές και τα μεγέθη των αφρολέξ είναι πρακτικά ατελείωτες και κυμαίνονται από πάρα πολύ μικρά μεγέθη μέχρι και πάρα πολύ μεγάλα. Είναι παράγωγο του Αργού Πετρελαίου. Αναλόγως την εφαρμογή για την οποία θα χρειαζόμαστε, χρησιμοποιούνται επιπλέον χημικά πρόσθετα για την επίτευξη των επιθυμητών χαρακτηριστικών (π.χ ελαστικότητα). Το μαξιλάρι από αφρολέξ μπορεί να είναι εύκαμπτο, μαλακό ή σκληρό. Γι αυτό και είναι το νούμερο ένα υλικό για μαξιλάρια καναπέδων ενώ δεν το χρησιμοποιούμε για μαξιλάρια ύπνου. Το Αφρολέξ είναι ένα απολύτως ασφαλές προϊόν για κατασκευή μαξιλαριών καθώς τα δισοκυανικά από τα οποία παράγεται, καταναλώνονται πλήρως κατά τη διάρκεια της χημικής αντίδρασης. Η τιμή του είναι πολύ καλή σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά και αναλόγως τη ποιότητα του μπορεί μας δώσει μεγάλη διάρκεια ζωής και έξτρα αντοχή.