Εταιρία CasaKosta
Εταιρία CasaKosta

Υφάσματα

Υφάσματα Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε σε επαγγελματικούς χώρους και για κατασκευές οι οποίες εκθέτονται σε εξωτερικό χώρο έχουν τελείως διαφορετικές προδιαγραφές από τα κλασικά υφάσματα που χρησιμοποιούνται για λευκά είδη, κουρτίνες, και λοιπές οικιακές χρήσεις. Υπάρχουν στάδια επεξεργασίας ενός τέτοιου υφάσματος και επειδή τα συγκεκριμένα έχουν ένα ιδιαίτερα ανεβασμένο κοστολόγιο παρακάτω θα βρείτε επεξηγήσεις για τις ειδικές επεξεργασίες υφασμάτων, με σκοπό να μπορέσετε στο μέλλον να ξεχωρίζετε τις ποιότητες και να υπολογίζεται το λεγόμενο value for money.


Αδιάβροχο ύφασμα Ξεκινάμε με την πιο γνωστή κατηγορία που είναι τα αδιάβροχα υφάσματα εξωτερικού χώρου τα λεγόμενα και 'Outdoor'. Τέτοιου είδους επεξεργασία έχουν σχεδόν όλα τα υφάσματα που θα συναντήσετε σε εξωτερικούς χώρους. Με τη διαδικασία αυτή αυξάνουμε την αντοχή των υφασμάτων σε καιρικές συνθήκες, και την αντοχή τους σε χώρους μαζικής εστίασης όπου χρησιμοποιούνται καθημερινά από πάρα πολύ κόσμο. H σύνθεση αυτών των υφασμάτων είναι συνήθως από 100% Ακριλικό Teflon. Αναφορικά κάποια από τα προτερήματα αυτών των υφασμάτων είναι η μεγάλη αντοχή σε, ηλιακή ακτινοβολία, αντηλιακά σκευάσματα, λάδι σώματος, χλώριο πισίνας, αλάτι, μούχλα κ.τ.λ. Ενα ύφασμα αυτής της κατηγορίας έχει τετραπλάσια διάρκεια ζωής σύμφωνα πάντα με τη χρήση, από ένα απλό ύφασμα. Σε αυτή τη κατηγορία υφασμάτων υπάρχουν κλίμακες που μετράνε την αδιαβροχοποίηση, την αντοχή στο φώς και όλα τα παραπάνω. Πριν αγοράσετε ρωτήστε τι βαθμολογία έχει το ύφασμα που σας δειγματίζουν. Δυστυχώς τίποτα δεν κρατάει για πάντα, καθώς τα υφάσματα είναι αναλώσιμα υλικά.


βραδύκαυστο ύφασμα Συνεχίζουμε με κάτι πολύ σημαντικό όπως είναι η ασφάλεια του κοινού, και αναφερόμαστε στη κατηγορία βραδύκαυστα υφάσματα. Τα βραδύκαυστα από 100% Trevira CS ή από 100% Polyester Flame Retardant νήματα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και δίνουν αρκετό χρόνο στο κοινό να εγκαταλείψει τον χόρο σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς πριν αρχίσουν να καίγονται. Επίσης είναι πολύ δύσκολη και η κάθε αυτού νάφλεξη τους. Τέτοιου είδους υφάσματα είναι κατάλληλα για δημόσια κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, πλοία, κότερα, λεωφορεία, αεροπλάνα, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακά κέντρα, κινηματογράφους, μουσικές σκηνές, αυλαίες θεάτρου και όπου αλλού προβλέπονται από την νομοθεσία για την προστασία του κοινού. Τα βραδύκαυστα υφάσματα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την πιστοποίηση τους: CLASSE 1 CERTIFICATE, Μ1 CERTIFICATE , ΒS-5852 CERTIFICATE, B1 (DIN4102) CERTIFICATE, TB 117(2000) CALIFORNIA TEST και IMO CERTIFICATE. Η ασφάλεια λοιπόν πάνω από όλα.


Ύφασμα Black out Τέλος θα αναφερθούμε σε μια πολύ γνωστή και χρήσιμη κατηγορία, τα λεγόμενα υφάσματα Black out. Είναι ένα ύφασμα με πυκνή πλέξη, το οποίο έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει το φως. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα χοντρό ύφασμα με μηδενική διαπερατότητα στο φως, που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κατασκευή κουρτινών. Πήρε το όνομα του από την αγγλική φράση black out η οποία στα ελληνικά σημαίνει συσκότιση, καθώς το συγκεκριμένο ύφασμα έχει ακριβώς αυτή την χρήση. Το ύφασμα μπλακάουτ χρησιμοποιείται είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με άλλα υφάσματα προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη συσκότιση. Οι κουρτίνες από υφάσματα black out χρησιμοποιούνται σε χώρους που είναι απαραίτητη η απώθηση του φωτός όπως σε υπνοδωμάτια, σε δωμάτια ξενοδοχείων, σε αίθουσες συνεδριάσεων, σε αίθουσες προβολών, σε playroom, σε δωμάτια home cinema κλπ. Μεγάλη προσοχή σε αυτή τη περίπτωση καθώς κυκλοφορούν και πλαστικά black out τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα υφασμάτινα. Το απλό μάτι δυσκολεύεται να τα ξεχωρίσει. Τα πλαστικά black out δεν καθαρίζονται και δεν σιδερώνονται όπως τα υφασμάτινα. Υπάρχει λοιπόν θέμα με το φως? Μια είναι η λύση υφάσματα black out για 100% συσκότιση.
Card image cap

Γέμιση σε Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της διακόσμησης και της άνεσης του κάθε χώρου. Το στοιχείο που καθρεφτίζει την αισθητική του στο εσωτερικό ή εξωτερικό του περιβάλλον.

Διάβασε Περισσότερα
Καλύμματα καναπέ

Καλύμματα καναπέ

Αν οι καναπέδες είχαν μιλιά, το πιθανότερο είναι ότι θα φώναζαν «έλεος!». Στα περισσότερα σπίτια, οι καναπέδες αποτελούν το στέκι της οικογένειας. Εκεί συγκεντρώνονται όλοι, εκεί τρώνε, εκεί παίζουν, εκεί υποδέχονται φίλους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τους παίρνει ο ύπνος κάθε βράδυ στον καναπέ.

Διάβασε Περισσότερα
Υφάσματα

Υφάσματα

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε σε επαγγελματικούς χώρους και για κατασκευές οι οποίες εκθέτονται σε εξωτερικό χώρο έχουν τελείως διαφορετικές προδιαγραφές από τα κλασικά υφάσματα που χρησιμοποιούνται για λευκά είδη, κουρτίνες, και λοιπές οικιακές χρήσεις.

Διάβασε Περισσότερα