Εταιρία CasaKosta
Εταιρία CasaKosta

Καλύμματα καναπέ

Καλύμματα καναπέ Αν οι καναπέδες είχαν μιλιά, το πιθανότερο είναι ότι θα φώναζαν «έλεος!». Στα περισσότερα σπίτια, οι καναπέδες αποτελούν το στέκι της οικογένειας. Εκεί συγκεντρώνονται όλοι, εκεί τρώνε, εκεί παίζουν, εκεί υποδέχονται φίλους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τους παίρνει ο ύπνος κάθε βράδυ στον καναπέ. Το αποτέλεσμα; Έπιπλα καταταλαιπωρημένα, φθαρμένα, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τον στιλάτο καναπέ που είχατε κάποτε χρυσοπληρώσει! Η λύση δεν είναι να αγοράσετε καινούργιο, αλλά να ανανεώσετε αυτόν που ήδη έχετε.


Καλύμματα καναπέ Αρχικά και εκ των πραγμάτων η καλύτερη λύση είναι να κατασκευάσετε καλύμματα. Τα καλύμματα αποτελούν μία εύκολη και σχετικά οικονομική λύση για να δώσετε νέο ύφος στο σαλόνι σας. Το μυστικό για να δείχνει κομψός ένας καναπές με καλύμματα είναι αυτά να εφαρμόζουν τέλεια πάνω του. Εαν το σχέδιο του σαλονιού σας δεν σας επιτρέπει να βρείτε έτοιμα καλύμματα, είναι προτιμότερο να τα ράψετε στα μέτρα σας. Ετσι θα έχει την τέλεια εφαρμογή που αναζητάμε και θα φαίνεται σαν καινούριο. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να τα βγάζετε και να τα πλένετε ανα πάσσα στιγμή, σε αντίθεση με την ταπετσαρία που ήδη είχε το σαλόνι σας. Μπορείτε φτιάχνοντας καλύμματα εκτός από το ύφασμα να αλλάξετε και τα διακοσμητικά στοιχεία του σαλονιού σας. Για παράδειγμα να επιλέξετε καλύμματα με κουφόπιετες, με φιλέτο, με φιόγκους και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που θα αλλάξουν όλο το ύφος και το στύλ. Ολοι θα πιστέψουν ότι αγοράσατε καινούριο σαλόνι.


Καλύμματα καναπέ Τα καλύμματα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τα κλασικού τύπου και τα ελαστικά. Και στις δύο περιτπώσεις έχουμε όλα τα θετικά στοιχεία ενός καλύμματος. Οι διαφορές είναι ότι τα ελαστικά υφάσματα έχουν πολύ λιγότερη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα καθώς και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να παίξουμε με διάφορα σχέδια που αναφέραμε πιο πάνω. Τα ελαστικά καλύμματα όμως είναι εξίσου δημιφιλή και αυτό γιατί είναι περίπου 20-30% φθηνότερα από τα καλύμματα κλασικού τύπου.


Καλύμματα για καναπέ Κάνοντας μια μικρή ανάλυση βλέπουμε ότι ένα σαλόνι αποτελείται από 3 μέρη τον σκελετό τα μαξιλάρια (γεμίσεις) και το ύφασμα. Για να αξίζει να κατασκευάσετε καλύμματα βασική προυπόθεση είναι ο σκελετός που σαλονιού σας να είναι σε καλή κατάσταση. Τα μαξιλάρια και τις γεμίσεις δεν χρειαζεται να τα πετάξετε θα συνεργαστείτε με εταιρία που θα σας τα γεμίσει και θα σας τα επαναφέρει εάν έχουν φθορά. Αν και η εταιρία μας μπορεί να σας εγγυηθεί 100% εφαρμογή στα καλύμματα είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να μην σας αρέσει. Η επόμενη λοιπόν λύση είναι η αλλαγή ταπετσαρίας. Είναι ίσως η πιο κοστοβόρα λύση αν θέλετε να ανανεώσετε το σαλόνι σας. Μάλιστα, αν αλλάξετε ταπετσαρία, υποχρεωτικά πρέπει να τσεκάρετε το σκελετό σας καθώς η ταπετσαρία σε αντίθεση με τα καλύμματα δεν αφαιρείται.


Καλύμματα για καναπέ Τέλος η πιο οικομική λύση που θα τραβήξει το μάτι μακριά από της φθορές εάν δεν θέλετε να φτιάξετε καλύμματα είναι να διακοσμήσετε με μαξιλάρια. Δεν χρειάζεται να φορτώσετε με πολλά μαξιλάρια τον καναπέ σας για να του δώσετε νέο στιλ. Ο ιδανικός αριθμός, για έναν τριθέσιο καναπέ είναι τρία μαξιλάρια, τα οποία να ταιριάζουν χρωματικά με τον καναπέ. Αν ο καναπές σας είναι μονόχρωμος, προτιμήστε τρία μαξιλάρια στο ίδιο μέγεθος αλλά με μεγάλα, διαφορετικά μεταξύ τους prints. Έτσι, θα δείχνουν ομοιόμορφα μεν αλλά και ενδιαφέροντα από στιλιστικής άποψης.
Card image cap

Γέμιση σε Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της διακόσμησης και της άνεσης του κάθε χώρου. Το στοιχείο που καθρεφτίζει την αισθητική του στο εσωτερικό ή εξωτερικό του περιβάλλον.

Διάβασε Περισσότερα
Καλύμματα καναπέ

Καλύμματα καναπέ

Αν οι καναπέδες είχαν μιλιά, το πιθανότερο είναι ότι θα φώναζαν «έλεος!». Στα περισσότερα σπίτια, οι καναπέδες αποτελούν το στέκι της οικογένειας. Εκεί συγκεντρώνονται όλοι, εκεί τρώνε, εκεί παίζουν, εκεί υποδέχονται φίλους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τους παίρνει ο ύπνος κάθε βράδυ στον καναπέ.

Διάβασε Περισσότερα
Υφάσματα

Υφάσματα

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε σε επαγγελματικούς χώρους και για κατασκευές οι οποίες εκθέτονται σε εξωτερικό χώρο έχουν τελείως διαφορετικές προδιαγραφές από τα κλασικά υφάσματα που χρησιμοποιούνται για λευκά είδη, κουρτίνες, και λοιπές οικιακές χρήσεις.

Διάβασε Περισσότερα